Beste wensen

Het was halverwege de nieuwjaarsreceptie in de kantine. Tijdens de traditionele nieuwjaarstoespraak belemmerden 2 mannen mijn zicht. Ik deed een klein stapje opzij zodat ik vervangend spreekstalmeester Gert van Dijk weer in het vizier kreeg. Pas toen zag ik dat de personen die voor mij stonden twee van de drie wethouders van ons dorp waren; Rick Beukers en Peter van Asselt.

In voorgaande jaren vertegenwoordigde Blauwe legende Bert Koops, in de hoedanigheid van wethouder met o.a. sportzaken in z’n portefeuille, de gemeente Bunschoten tijdens deze receptie. Door politiek vuurwerk in het najaar van 2019 moest het college plaatsmaken en werd de positie van Bert Koops overgenomen door Peter van Asselt.

Het gekrakeel in de gemeenteraad toonde maar weer eens aan dat de lokale politiek even grillig is als het plaatselijke voetbalwereldje. Die kenmerkende onvoorspelbaarheid wordt nu, nog geen 6 weken na de nieuwjaarsreceptie, bevestigd met het nieuws dat de gemeente Putten ‘onze’ Bert Koops voordraagt als nieuwe wethouder. Ik gun hem deze nieuwe job van harte. Niet in de laatste plaats omdat de destijds nooit versagende middenvelder dan aanwezig zal zijn op de nieuwjaarsreceptie van SDCP. Prachtig. Gaat hij in januari 2021 gewoon weer namens de plaatselijke gemeente de beste wensen overbrengen aan een blauwwit voetbalcluppie.

Noordwijk uit (1)

Afgelopen zaterdag was ik toeschouwer bij de uitwedstrijd van onze Blauwen tegen Noordwijk. Sportpark Duinwetering kende ik niet meer terug. Zo’n 5 jaar geleden was ik er voor het laatst tijdens een jeugdtoernooi. De metamorfose die daarna heeft plaatsgevonden is spectaculair. Er is een state of the art accommodatie uit de grond gestampt die z’n weerga niet kent. Hypermodern, compact, multifunctioneel en slim. Niet voor niets was Duinwetering één van de accommodaties die bezocht werd door de Blauwe nieuwbouwcommissie ter inspiratie voor de bouwvisie ‘durf te dromen’.

Een prima locatie voor een excursie want er valt genoeg te leren van dit project. Behalve de al genoemde pluspunten is er ook het een en ander op het nieuwe Duinwetering af te dingen. De steriele entree bijvoorbeeld. En wat te denken over de wijze van betalen. Uitsluitend met pin, cash wordt niet geaccepteerd.

Ook bijzonder vond ik de mogelijkheid om de toegang van het hoofdveld te bereiken via de gang van de kleedkamers. Of was ik verdwaald? In ieder geval stond ik, samen met mijn maatjes Tijmen en Rutger, plots oog in oog met de spelers van Noordwijk en Spakenburg. Vanuit de kleedkamer stelden ze zich op om het veld te betreden, slechts van ons gescheiden door een niet afgesloten glazen pui. Het kwam vreemd op mij over. Alleen al twijfelachtig vanuit veiligheidsoverwegingen.

Hoe dan ook, het kind kwam op dat moment in ons boven want we probeerden wat te dollen met Leon ter Wielen en Kevin Sterling. Dat lukte niet. Teveel focus bij de doelman en de buitenspeler. En zo hoort het ook. Die focus betaalde zich later die middag dubbel en dwars uit. Leon hield de nul en Kevin pikte weer eens een goaltje mee.

De drie punten gingen dus mee uit Noordwijk richting Westmaat. Sportpark Duinwetering zorgde wederom voor inspiratie. Want het bood ons Blauwen nu ook vanuit sportief perspectief gelegenheid om te durven dromen.

Noordwijk uit (2)

Het was fris langs de lijn in Noordwijk. We wilden daarom de 2e helft in het zonnetje staan. Dat betekende dat we uiteindelijk een plekje vonden in de nabijheid van de Blauwe dug-out. Wel leuk want zo krijg je af en toe wat technische aanwijzingen mee. Zoals die van Toine Rorije rond de 59e minuut. De nieuwe assistent-trainer zocht contact met Jordi Bitter. Nadat de spits binnen schreeuwbereik was riep de oud profvoetballer richting de razendsnelle puntspeler dat hij nog tien minuten alles moest geven. De spits begreep direct dat een wissel nabij was en had daar helemaal geen trek in.‘Tien minuten…? Twintig minuten is ook geen enkel probleem!’ galmde Jordi Bitter overtuigend terug in een poging om zijn verblijf op het veld te rekken. De echo van zijn gevatte reactie bleef nog een poosje hangen onder het dak van de Blauwe dug-out. Tot de 74e minuut. Toen werd hij alsnog vervangen voor Robin Eindhoven. Jordi keek bij het verlaten van het veld naar de klok op het scorebord. Vijf minuten bonus moet hij gedacht hebben.
Hille Beekhuis

Leave a Reply