Affur de rucloamubordu #137

Achter de reclameborden is een kroniek van niet alledaagse gebeurtenissen rondom het sportveld. Opmerkelijk en minder opmerkelijke zaken passeren hierin de revue.

Begonia’s

Deze Affur de Rucloamubordu had moeten gaan over de dorpsderby van 18 april
Of over de nieuwe aanwinst Wimilio Vink van TEC
Over de contractverlenging van Robin Eindhoven
Over de derbycollecte
Over het vertrek van Majid Ghaddari
Over de thuiswedstrijd tegen de Koninklijke HFC
Over de opvallende stap van Chris de Graaf naar Eemdijk
Over het vertrek van Tom van der Neut
Over de nieuwbouwplannen
Over het geduld van Everton Pires Tavares
Over de dorpsderby van 18 april
Over de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis
Over de eerste kampioenschappen van diverse jeugdelftalletjes
Over de spanning aan de kop van de ranglijst
Over de strijd aan de staart van de ranglijst
Over het vertrek van Nathaniël Will
Over de thuiswedstrijd tegen Scheveningen
Over de dorpsderby van 18 april
Over de verhoogde toegangsprijs voor de zittribune
Over het herstel van Youri Koelewijn
Over de eerste derby van trainer Erik Meijers
Over de vervanging van het kunstgras op veld 3
Over de penalty van Vince Gino Decker
Over de dorpsderby van 18 april
Over het vertrek van Marlon Versteeg
Over Hans Wiesenekker, de nieuwe trainer van het Tweede
Over de thuiswedstrijd tegen De Treffers
Over de derbyavond van 16 april
Over de streekderby van volgend seizoen tegen Sparta Nijkerk
Over de jeugdige fotograaf van het Blauwe Instagram account
Over de uitwedstrijd tegen TEC
Over de laatste wedstrijden van aanvoerder Barry Beier
Over de dorpsderby van 18 april

Maar dit is dan ook niet de 137e editie van Affur de Rucloamubordu. Althans, zo voelt het niet. Want dan hadden we daar daadwerkelijk gestaan. Of gezeten. Wekelijks. Langs de lijn. Schouder aan schouder. Kijkend naar één van de belangrijkste bijzaken van het leven. Naar ons mooie Blauwe cluppie.
Dat alles lijkt nu heel ver weg. Ons hoofd staat er niet naar. Zo af en toe sijpelt er wel een Blauw bericht door maar het beklijft niet. Het krijgt in ons brein geen vaste voet aan de grond. Omdat onze gedachten heel ergens anders zijn. Onze zorgen ook. Alles is plots abstract en relatief. Nee, dit is geen Affur de Rucloamubordu want dan zou het gaan over gebeurtenissen bekeken van achter die betaalde veldafzetting. Deze aflevering gaat over mijmeringen van Affur de Begonia’s.

De eerstvolgende echte editie van deze kroniek, en ik kijk er naar uit, zou moeten gaan over de blijdschap dat we weer achter die reclameborden staan. Ik hoop begin september. En dat we dan wederom bevestigd krijgen wat we eigenlijk al heel lang wisten; ons druk maken over een te hoge voorzet, een te korte corner of een onterechte strafschop is een luxe die niet voortkomt uit tegenslag maar uit heel veel voorspoed.
Tot die tijd is het doorbijten. Oftewel anderhalve meter afstand houden en je sociale kringetje klein houden. En laten we naar elkaar om blijven zien. Daar wordt het weerzien in het nieuwe seizoen een stuk waardevoller van. Oftewel; blijf gezond. Stay safe!

Hille Beekhuis

Kopie

Achter de woorden zoals hierboven door Hille beschreven, sluit ik mij, niet geheel verrassend, voor de volle 100% aan. Wij moeten met z’n allen nog even doorbijten en hoe lang dat allemaal gaat duren, niemand die daar het juiste antwoord op geven kan. Daardoor heeft de KNVB enige weken geleden alweer, besloten dat het seizoen 2019-2020 de boeken in zal gaan als de Spek-en-Bonen-competitie. Feitelijk gaat het nog lopende seizoen dus helemaal de boeken niet in: niemand wordt (periode)kampioen, niemand degradeert en de bedoeling is dat eind augustus, begin september 2020 alle amateurcompetities gekopieerd en wel van quitte aan beginnen.

Met dit ietwat surrealistische besluit, moest ik gelijk ook aan het KNVB beker toernooi denken. De finale Feyenoord-FC Utrecht moet op het moment van schrijven nog gespeeld worden. Maar wanneer zou dat kunnen? Mocht de KNVB besluiten dat ook de bekercampagne editie 2019-2020 in haar geheel opnieuw gespeeld moet gaan worden, kan de loting mijns inziens achterwege worden gelaten: thuis SDO, thuis ASWH, uit OFC en ergens januari 2021 uit tegen……… jawel, Ajax. In tijden van crisis moet je toch een beetje vindingrijk zijn om het gebrek aan inkomsten (Derby, Blauwe Botter Race, Fancy Fair) enigszins te kunnen compenseren, nietwaar?

Tijmen Beekhuis

Leave a Reply