Blauwe Bestuurspraot

Juli / Augustus 2020

Het hoofdbestuur van SV Spakenburg komt regelmatig bijeen. Bijgaand vind je in onze maandelijkse bijdrage de belangrijkste besproken punten. Begrijpelijkerwijs kan niet alles gepubliceerd worden, omdat sommige onderwerpen eerst op vertrouwelijke wijze volledig afgerond moeten zijn, waarna communicatie kan plaatsvinden.

Noemden we het in juni nog voorzichtige stapjes vooruit, in de maand juli bleek er sprake te zijn van behoorlijke stappen richting normaal. Meer ruimte om te sporten, het bekend maken van de competitiestart in de 2e divisie, hoewel nog wel met beperkt publiek en op gepaste afstand, maar toch, het ergste leek achter de rug. Leek, want op basis van de huidige ontwikkelingen plaatselijk, landelijk en wereldwijd moeten we toch echt nog steeds de nodige voorzichtigheid in acht nemen!

Dringende oproep

Laten we alsjeblieft met z’n allen ons best doen ons aan de regels te houden om er zo voor te zorgen dat we kunnen houden wat we al hebben bereikt en niet opnieuw vrijheid hoeven in te leveren!
De regels moge duidelijk zijn, zowel in en rond de kantine als op de hoofdtribune en rond het veld:
– Bij verkoudheidsklachten geldt: blijf thuis!
– Volg de looplijnen, houd minimaal 1,5 meter afstand, handen desinfecteren
– Staande iets drinken is niet toegestaan, geen tafels en stoelen verplaatsen

Voorbereidingsperiode + oefenwedstrijden 1e

Op zaterdag 25 juli is ons vlaggenschip met de tweede en belangrijke voorbereidingsperiode van 6 weken voor het voetbalseizoen 2020/2021 begonnen.
Het geldende oefenprogramma staat elders op de site vermeld, met de aantekening dat 29 augustus nog anders zal worden ingevuld, aangezien de beoogde tegenstander die dag verplichtingen heeft voor de TOTO KNVB Beker.
Om genoemde wedstrijden te kunnen organiseren, benadrukken we nogmaals dat hiervoor bijzondere maatregelen gelden.
Lees daarom deze week de aparte informatie hierover goed door!

Terugblik 2019/2020

Het seizoen 2019/2020 is officieel ten einde. Normaal zijn de laatste maanden van het seizoen een periode met bijzondere momenten, zoals kampioenschappen, maar ook degradatie. Nemen we afscheid van spelers en houden we een vrijwilligersavond.
Gelukkig kon ‘just in time’ het Ukkiesproject in de maand juni plaatsvinden, een fantastisch gebeuren met op de afsluitende dag ook in het directe bijzijn van vaders, moeders, opa’s, oma’s, enz.
De JAC organiseerde begin juli een succesvol onderling jeugdtoernooi en dat gold een week later ook voor het onderlinge seniorentoernooi, terwijl er tussendoor ook door de jeugd in hun nieuwe teamsamenstelling de nodige wedstrijden konden worden gespeeld.

En als bestuur willen we uiteraard het volgende kwijt …

–        Ruim 60 teams hebben zich afgelopen jaar ingezet om goed te presteren. Soms lukte dat wat minder, soms beter, maar voor iedereen geldt: complimenten voor jullie inzet en prestaties!
–        Lettend op Spakenburg 1 sloten we na een zwakke competitiestart toch maar mooi af met een zevende plek. En kijken we natuurlijk met veel voldoening terug op de succesvolle TOTO KNVB Beker competitie met als klap op de vuurpijl de wedstrijd tegen Ajax in de Arena!
–        Zonder een kleine 500 vrijwilligers was ook het seizoen 2019/2020 niet mogelijk geweest. Normaal gesproken bedanken we jullie op de vrijwilligersavond, maar dat was helaas niet mogelijk. Jullie hebben echter je taken weer op een geweldige wijze vervuld.
Allemaal bedankt voor deze topprestatie, zondermeer de kurk waarop onze vereniging drijft!
–        Elk jaar vertrekken of stoppen er spelers speelsters, stafleden en vrijwilligers.
Bij Spakenburg 1 zetten we ‘de vertrekkende’ gewoonlijk bij de laatste thuiswedstrijd in het zonnetje. Bij de meeste teams schoot een goede seizoenafsluiting er ook bij in.
Omdat dit alles dus niet mogelijk was, moet het helaas maar onpersoonlijk op afstand gebeuren.
Voor allen die vertrekken daarom de volgende boodschap:
Bedankt voor jullie spel of bijdrage en het feit dat jullie bij ons speelden / jullie taak verzorgden, soms vele jaren achtereen. Het ga jullie allen goed! En ook als je ergens anders gaat spelen, veel succes in je verdere loopbaan!
We gaan elkaar ongetwijfeld weer tegenkomen en natuurlijk blijf je altijd welkom aan de blauwe zijde van De Westmaat.

Kennismakingsavond 2 juli jl.

In besloten kring heeft de kennismakingsavond met de nieuwe A-selectie plaatsgevonden. Tevens werd een intern informatieboekje uitgegeven met een voorwoord van Peter Kroonenberg, bestuurslid Technische Zaken, afspraken/richtlijnen voor de spelers, informatie omtrent medische zaken en met de meest belangrijke contactgegevens.
Naast voorzitter Klaas Hartog, kreeg ook hoofdtrainer Eric Meijers het woord om zijn visie t.a.v. de nieuwe selectie kenbaar te maken.
Nieuwe spelers werden voorgesteld, evenals de nieuwelingen in de technische – en medische staf, t.w. Ruud van Schip als assistent teammanager (bekend als seniorenkeeper en reeds een aantal jaren actief binnen de jeugd), videoanalist Robbert Meeder (reeds jaren actief binnen de jeugd) en Tim van Twillert als sportmasseur/verzorger (terug van weggeweest).
Overige leden technische staf: Toine Rorije (assistent trainer), Remko van Lopik (keeperstrainer) en Rut Koelewijn (teammanager).
Overige leden medische staf: Niek van Logtestijn (hoofd medische staf), Shane Leurs (fysiotherapeut) en Pieter Vermeer (manueel therapeut).
Tevens namen we deze avond afscheid van Boboli, acht jaar lang hoofdsponsor, in de persoon van Richard Hop. Een prachtige gelegenheid ook om onze nieuwe hoofdsponsor welkom te heten, nl. Schoonderbeek Bouw, met een paar weken later als nieuwe shirtsponsors TinQ en ’t Stoepje.

Algemene zaken

– Qua onderhoud is er ook de afgelopen periode weer het nodige ter hand genomen, w.o. het straatwerk. Complimenten aan onze vrijwilligers!
– Als bestuur hebben we overleg gehad met de besturen van IJsselmeervogels en Eemdijk om die zaken met elkaar te bespreken die ons gezamenlijk raken en waarvoor het van belang is om hierover afspraken te maken.

Nieuwe seizoen 2020/2021

– Bekendmaking competitieprogramma 2e divisie op vrijdag 7 augustus.
– Competitiestart 2e divisie op zaterdag 5 september.
– De competities voor onze overige teams starten in de loop van september.
– Spakenburg 1 begint in de TOTO KNVB Beker in de tweede kwalificatieronde en wel met een thuiswedstrijd tegen competitiegenoot AFC uit Amsterdam, speeldata 6-8 oktober.
– De bekende fotoshoot voor ons 1e elftal is afhankelijk van het gereed zijn van de nieuwe kleding met bedrukking.
– Ook is het op dit moment onduidelijk of de bekende Open Dag weer plaatsvindt. Zo ja, dan zal dit in afgeslankte vorm zijn.
– Wel is zeker dat er wederom een nieuwe Presentatiegids uitkomt. Ook de commissies die onze vereniging kent, zullen met de meest actuele bezetting daarin worden genoemd.

Financiële zaken

– Hoewel we dankbaar gebruik maken van de door de overheid beschikbaar gestelde steunpakketten, weegt dit beslist niet op tegen de geleden verliezen vanwege het coronavirus.
– Bij een nieuw seizoen hoort ook weer contributie. In tegenstelling tot de vorige BBP krijgen onze leden hierover in augustus bericht, waarna tot incassering zal worden overgegaan. Het bestuur rekent op haar trouwe achterban en spreekt de wens uit dat in deze tijd waarin wij de financiële steun van onze leden heel hard nodig hebben, u uw club zult blijven ondersteunen. ‘Samen werken, samen bouwen’ geldt zeker nu!
– Het streven is dat u vóór aanvang van de eerste competitiewedstrijd thuis van ons 1e elftal de bekende ledenkaart voor het nieuwe seizoen weer zult ontvangen. Mocht dit vanwege omstandigheden anders uitpakken, dan wordt hiervan melding gemaakt.

Op zoek naar …

– Wij zijn op zoek naar wedstrijdcoördinatoren voor de zaterdag, die òf ‘s morgens of ’s middags 1 x per 6 weken met z’n tweeën een dienst draaien in het wedstrijdsecretariaat. De taak bestaat voornamelijk uit het ontvangen van gasten (de tegenpartij, de scheidsrechter), hen wegwijs maken op ons complex en in de rust de thee verzorgen voor de hogere teams. Kortom, je bent dan een dagdeel gastheer van SV Spakenburg op ons complex.
Voor nadere info en aanmelding: gert.van.dijk@spakenburg.com tel.: 06-50406569.
– Wij zijn op zoek naar ballenjongens/-meisjes! Ben je 10 jaar of ouder en vind je het leuk om bij elke thuiswedstrijd van het 1e van SV Spakenburg mee te draaien in het team van ballenjongens/-meisjes, meld je dan aan. Je zit dan op een krukje langs het veld om ervoor te zorgen dat er snel weer een nieuwe bal in het veld komt en je maakt de wedstrijd natuurlijk van heel dichtbij mee.
Voor meer info en aanmelding: jolanda@svsjeugd.nl tel.: 06-53461065.

Vervolg

– Gezien de vakantieperikelen is ‘Ongze Blauwe Bestuurspraot’ ditmaal tweemaandelijks, de eerstvolgende verschijnt in de maand september.
Overige belangrijke berichten worden uiteraard apart met u/jou gedeeld op onze site.
– In de BBP van september hopen we dan tevens melding te maken van:
– Een overzicht van onze veldteams op de zaterdag en de vrijdagavond.
– Onze zaalvoetbalafdeling en de nieuwe coördinator.
– Hoe de overgang binnen het bestuurssecretariaat voor 2020/2021, enz. gaat verlopen.
– Van Gert … naar … Tijmen.

Tot slot (persoonlijke noot BBP-schrijver)

Hoewel ik best weet dat de toekomst niet in onze handen ligt, kijk ik toch af en toe even in mijn glazen voetbalbol …
De voorzitter buigt lichtjes voorover, schraapt de keel, tikt drie keer met zijn balpen tegen het kopje met slappe filterkoffie en neemt plechtig het woord.
“Wel mijne heren, dan zijn we nu aanbeland bij agendapunt acht van hedenavond: het Spuiplein. Of beter geformuleerd, vinden wij het als club, in dit coronatijdperk, moreel verantwoord om feestvierend een rondrit door het dorp te maken en massaal af te sluiten op ons Spuiplein? Om met elkaar ons clublied te zingen, want zingen verbindt en geeft je een gevoel dat, in dit geval, de club leeft! Ja of nee?”

Een droom? Of zit er toch een kern van waarheid in met het oog op ons nieuwe voetbalseizoen?
Afijn, vertrouwen hebben en dan komt het vast wel goed …

Bestuur SV Spakenburg

Leave a Reply