Leon ter Wielen blijft langer bij Spakenburg

Nadat de TC van Spakenburg eerder al een akkoord had bereikt met Menno Heus, heeft nu ook de al een aantal seizoenen als eerste keeper fungerende Leon ter Wielen (32) bijgetekend. Hij is hiermee de dertiende speler van de A-selectie die voor Spakenburg actief zal blijven. 

De Zwollenaar staat sinds het seizoen 2017-2018 tussen de palen bij Spakenburg en was destijds afkomstig van de voormalige Keuken Kampioen-divisieclub Achilles’29. De linksbenige en 1.95 meter lange sluitpost viel in het seizoen van zijn entree op de blauwe zijde van De Westmaat meteen met zijn neus in de boter, want Spakenburg behaalde de afdelingstitel in de Derde Divisie en keerde hiermee terug op het niveau waar men thuishoort. In het verleden was Ter Wielen ook actief bij FC Groningen (jeugd), SC  Veendam, PEC Zwolle en Fortuna Sittard. Bij PEC Zwolle zat hij op de bank toen deze club in het seizoen 2013-2014 met speels gemak de bekerfinale van Ajax won (5-1).

In de zes tot nu gespeelde competitieduels maakte Ter Wielen evenals in de voorgaande seizoenen, een stabiele en degelijke indruk. De geroutineerde keeper brengt de broodnodige rust in de defensie en staat garant voor de nodige punten.

In een reactie toont de TC zich verheugd over de contractverlenging van de ervaren doelverdediger: ‘We zijn nog steeds zeer tevreden over Leon. Hij laat ook dit jaar weer zien dat routine en degelijkheid belangrijke eigenschappen zijn voor een keeper, getuige ook het relatief lage aantal tegengoals’.

Wij feliciteren Leon met het feit dat hij weer een seizoen langer bij Spakenburg valt te bewonderen en wensen hem in het vervolg van dit seizoen en de komende voetbaljaargang veel succes toe.

Leave a Reply