Spakenburg start in het nieuwe seizoen met O-23 team

Spakenburg heeft er voor gekozen om met ingang van het seizoen 2021-2022 in competitieverband van start te gaan met een O-23-team. De KNVB heeft deze nieuwe opzet dit seizoen geïntroduceerd. 

Spakenburg nam vorig jaar het besluit om nog niet te participeren, omdat er te weinig tijd was voor een gedegen voorbereiding. Wel stonden er dit seizoen al wel oefenduels op het programma tegen clubs die zich hadden opgegeven voor de nieuwe competitie. Maar die duels (vanaf oktober iedere maand één) werden vooralsnog om dezelfde reden allemaal gecancelled.

Vanaf volgend seizoen wil Spakenburg dus mee gaan doen aan de O-23-competitie. Men heeft besloten om voor een specifieke invulling te kiezen. De bedoeling is dat het team optimaal gaat samenwerken met het huidige tweede elftal en de A-selectie. Het O23-team zal een echt blauw karakter krijgen waar talenten onder zo hoog mogelijke weerstand trainen en spelen. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat Spakenburg de keus gemaakt heeft om ook met het tweede elftal prestatievoetbal te blijven spelen.

Waarom 0-23?
Het O23 Team zal erop gericht zijn om de doorstroom naar het seniorenvoetbal te verbeteren door jeugdspelers beter voor te bereiden en daarmee de stap naar de A-selectie te verkleinen.

Spakenburg wil dit doen door:
– een professionele begeleiding van het O23-team
– de talenten te laten trainen en spelen onder hoge weerstand
– meer aandacht te geven aan de individuele ontwikkeling van spelers

Toine Rorije
Toine Rorije (46) zal volgend seizoen het nieuwe O-23-team onder zijn hoede gaan nemen. De TC heeft hierover overeenstemming met Rorije bereikt. De oud-prof van Go Ahead Eagles, FC Groningen en het ter ziele gegane SC Veendam was eerder trainer van de B-selectie van Spakenburg en is momenteel assistent-trainer van de A-selectie.

Namens de gehele club feliciteren we Toine met zijn nieuwe functie en wensen we hem vanaf deze plaats alvast veel succes toe.

Leave a Reply