Aanvaller Lowie van Zundert van De Treffers naar  Spakenburg

SV Spakenburg is erin geslaagd om Lowie van Zundert aan te trekken. De 22-jarige centrumspits komt over van De Treffers en heeft een eenjarig contract getekend. Na Boy van de Beek, aanvoerder bij De Treffers, is Lowie van Zundert de tweede speler die Sportpark Zuid verruilt voor de Blauwe zijde van de Westmaat

Lowie van Zundert begon met voetballen bij VV Ravenstein en speelde daarna één seizoen bij RKSV Margriet. In 2009 sloot hij aan bij N.E.C. en vanaf 2016 stond hij ingeschreven bij de Voetbal Academie N.E.C./FC Oss, waar hij namens de A2 in het seizoen 2016/2017 liefst 41 keer scoorde en 19 assists gaf. Door deze prestaties kreeg de spits tijdens de voorbereiding op het seizoen 2017/2018 een kans bij het eerste elftal van de Nijmegenaren en debuteerde hij in de oefenwedstrijd tegen Al-Jazira Club. Tot een definitieve doorbraak bij de Nijmeegse formatie kwam het niet, waarna hij een half jaar werd verhuurd aan RKC Waalwijk.

Na 7 wedstrijden voor RKC Waalwijk keerde Lowie terug naar N.E.C., om vervolgens in de winterstop voor een halfjaar verhuurd te worden aan De Treffers. In dat halve seizoen kwam de 1,92 lange spits tot 7 doelpunten en 4 assists. Vorig seizoen – na transfervrij te zijn overgekomen van N.E.C. – tekende Lowie voor 12 treffers en 8 assists voor de Groesbeekse Tweede Divisionist. In dat seizoen toonde SV Spakenburg al interesse voor de 22-jarige aanvaller, maar kwam het nog niet tot een overgang. Maar vanaf komend seizoen zal Lowie wel zijn kicksen onderbinden voor de Blauwen.

De technische commissie van SV Spakenburg is in zijn nopjes dat na Boy van de Beek nu ook Lowie van Zundert de overstap maakt. “Mooi is ook dat de twee spelers een klik hebben, gezien het feit dat Lowie regelmatig uit een voorzet van Boy heeft gescoord. Het zijn twee uitstekende spelers, waarbij de doelgerichtheid van Lowie een sterk wapen is.” De technische commissie van de Blauwen is blij dat het snel heeft kunnen schakelen nadat bekend is gemaakt dat Jordi Bitter bezig is aan zijn laatste seizoen op de Blauwe zijde van de Westmaat. “Zoals gezegd was Lowie vorig jaar al in beeld bij ons, omdat we gecharmeerd zijn van zijn kwaliteiten. Een speler met een uitstekende drive en scoringsdrift. En een speler die graag volgend seizoen om de prijzen wil meestrijden met SV Spakenburg, zo heeft hij aangegeven.”

Namens de vereniging heten we Lowie van harte welkom bij onze Blauwen. En uiteraard wensen we hem dit seizoen bij De Treffers nog veel sportief succes toe.

Leave a Reply