Eric Meijers en SV Spakenburg langer met elkaar door

De wederzijdse klik tussen Eric Meijers en SV Spakenburg heeft geresulteerd in een contractverlenging. De 57-jarige hoofdtrainer zit daardoor tot medio 2022 op de bank bij de Blauwen.

Precies een jaar geleden nam de Nijmegenaar het stokje over van John de Wolf, die naar Feyenoord vertrok. In zijn eerste seizoen bij de Blauwen wist hij het vlaggenschip van de onderste regionen naar een uitstekende zevende plaats te dirigeren in de Tweede Divisie. Juist op het moment dat de Blauwen de opmars wilden voortzetten, werd de competitie abrupt afgebroken vanwege de coronamaatregelen.

Die positieve flow was ook begin dit seizoen te zien. Met een enigszins gerenoveerde selectie beleefden de Blauwen een prima competitiestart. Met veel spelplezier en opererend als hecht team wist SV Spakenburg door te stomen naar een gedeelde tweede plaats in de Tweede Divisie. Een plek waar de mannen van Eric Meijers de komende weken blijven bivakkeren, omdat zoals bekend de competitie is stilgelegd vanwege nieuwe – begrijpelijke – coronamaatregelen.

Eric Meijers is zeer tevreden dat hij langer actief is op de Blauwe zijde van de Westmaat. “SV Spakenburg behoort tot de mooiste amateurverenigingen in Nederland. Een grote, maar ook warme club, zo heb ik mogen ervaren. Daarnaast mag ik werken met een fijne spelersgroep en technische staf en is het uitstekend sparren met de technische commissie.” Juist op het moment dat de Blauwen steeds beter begonnen te spelen, werd de competitie na zes duels stilgelegd. “Natuurlijk is het jammer dat je uit zo’n flow wordt gehaald. Maar de gezondheid van iedereen gaat simpelweg boven alles. Laten we hopen dat als de competitie wordt hervat, ook weer supporters aanwezig mogen zijn. Dat verdienen mijn spelers met hun goede spel en dat verdienen ook de Blauwe supporters die daar hopelijk van genieten.”

De technische commissie van SV Spakenburg is eveneens verheugd met de continuering van de samenwerking en daarmee de vorig jaar ingeslagen weg. “Met de komst van Eric vorig seizoen is een duidelijke ontwikkeling in prestaties ingezet. In het huidige seizoen weet Eric met nog beter materiaal dit een uitstekend vervolg te geven en blijft het veldspel zich positief ontwikkelen. Daarnaast is het prettig om te zien dat de sfeer in de groep uitstekend is, wat zich reflecteert op het veld.” Los van de goede sportieve resultaten signaleert de technische commissie dat de hoofdtrainer met zijn karakter past bij de Blauwen. “Eric is een heel open en sympathieke kerel, waarmee het heerlijk over het spelletje te praten is. Maar ook binnen onze vereniging heeft hij voor iedereen een hartelijk woordje klaar. Die open en sociale houding levert hem veel credits op bij onze supporters.”

We feliciteren Eric met zijn langere verblijf op de Blauwe zijde van de Westmaat. We hopen dat we hem op zaterdag snel weer coachend langs het veld zien staan. En nog beter, dat we hem met zijn handen in de lucht zien juichen na een doelpunt.

Leave a Reply