Floris van der Linden jaar langer bij de Blauwen

De selectie van SV Spakenburg voor volgend seizoen begint steeds meer contouren te krijgen, nu ook Floris van der Linden zijn contract bij de Blauwen heeft verlengd. De 24-jarige centrale aanvaller is daardoor tot minimaal medio 2022 in het Blauwe shirt te bewonderen.

Na eerder Robin Eindhoven, Tim Brinkman, Koos Werkman, Frank Olijve en Frank Schilder heeft de technische commissie van SV Spakenburg ook overeenstemming met Floris van der Linden bereikt over een langer verblijf op de Blauwe zijde van de Westmaat. Met het langer vastleggen van de 2,00 meter lange spits – bezig aan zijn eerste seizoen bij onze club – blijft de volledige as van het huidige team volledig intact voor de volgende voetbaljaargang.

Met veel verwachtingen is Floris overgekomen van Koninklijke HFC. En die verwachtingen heeft de spits in zijn eerste wedstrijden voor SV Spakenburg waargemaakt. In de tot nu toe zes gespeelde competitieduels heeft hij drie keer gescoord en één assist afgeleverd. Floris is een centrumspits die kopsterk is, een bal kan vasthouden en een neusje heeft voor het kiezen van de juiste positie voor de goal. Daarnaast is hij een speler die nooit verzaakt en de volle 90 minuten blijft gaan. Dit seizoen vormt hij een gevaarlijk Blauw aanvalsduo met Robin Eindhoven, die momenteel op vier treffers en één assist staat.

Floris geeft aan dat hij vanaf het eerste moment thuis voelde bij Spakenburg en blij is met zijn contractverlenging, ‘We hebben een mooie groep en het mooiste moet nog komen, namelijk spelen met publiek. Toen Spakenburg aangaf dat ze wilden verlengen was voor mij de keuze snel gemaakt”

De technische commissie van SV Spakenburg is uitermate tevreden dat het ook met Floris van der Linden tot overeenstemming is gekomen voor een langer verblijf. “Het is mooi dat we in zo’n vroeg stadium erin slagen de contracten van meerdere basisspelers te verlengen. Daarmee aangevend dat we tevreden zijn over de spelers en de ontwikkeling van het team. Daarnaast geeft het een vorm van rust in de selectie.” De contractverlenging van Floris past in dat beeld. “Voordat hij naar SV Spakenburg kwam, stond Floris bij veel clubs op de radar en gezien zijn kwaliteiten blijft hij een zeer gewilde spits. Het is daarom prettig dat we het contract nu al hebben verlengd, zodat we ook volgend seizoen verzekerd zijn van zijn voetballende en scorende vermogen. Een prima aanvaller die elk seizoen de nodige doelpunten maakt en uitstekend past in onze speelwijze.”

Namens de vereniging feliciteren we Floris van harte met zijn contractverlenging.

Leave a Reply