Frank Olijve van De Graafschap naar SV Spakenburg

SV Spakenburg heeft zich versterkt met Frank Olijve. De 31-jarige middenvelder komt over van De Graafschap en heeft een eenjarig contract getekend. Met de komst van deze ervaren speler is in principe de selectie van de Blauwen voor het komend seizoen rond.

Frank Olijve heeft al een mooie voetbalcarrière achter zich en zet deze voort bij de Blauwen. De 1,76 meter lange middenvelder heeft in het verleden onder meer gespeeld voor FC Groningen. FC Zwolle en FC Emmen. In totaal heeft hij 22 wedstrijden in de benen in de Eredivisie en 189 duels in de Keuken Kampioen Divisie.

In het seizoen 2017/2018 kwam Frank Olijve over naar De Graafschap, waar hij onder trainer Henk de Jong veelvuldig in actie kwam in de hoofdmacht van de Superboeren. Het afgelopen seizoen onder trainer Mike Snoei was dat helaas minder. Mede vanwege de financiële impact door de coronacrisis, heeft De Graafschap besloten om enkele aflopende contracten niet te verlengen, waaronder die van Frank Olijve. Daarop heeft de technische commissie van SV Spakenburg direct contact gezocht met de ervaren middenvelder, om hem te binden aan de Blauwen.

De technische commissie van SV Spakenburg is dan ook blij met de komst van Frank Olijve naar de Blauwe zijde van de Westmaat. “Frank is een ervaren speler en een type voetballer dat we graag aan onze selectie toevoegen. Hij heeft een winnaarsmentaliteit en is een speler die een ploeg op sleeptouw neemt. Met zijn komst hebben we onze selectie voor het komend seizoen in principe rond.”

Namens de vereniging heten we Frank van harte welkom bij SV Spakenburg. En uiteraard wensen we hem veel plezier en succes bij onze Blauwen.

Leave a Reply