Frank Schilder kleurt langer blauw

Frank Schilder blijft langer op en neer rijden tussen twee mooie vissersdorpen. De Volendammer heeft namelijk zijn contract bij SV Spakenburg met een jaar verlengd. Dit betekent dat de centrale verdediger tot minimaal medio 2022 zijn kicksen onderbindt voor de Blauwen.

De 29-jarige Frank Schilder is bezig aan zijn eerste seizoen bij SV Spakenburg en lijkt inmiddels niet meer weg te denken uit de basis van de Blauwen. In de zeven officiële wedstrijden die hij dit seizoen heeft gespeeld (zes competitieduels en een bekerwedstrijd) heeft hij laten zien van grote toegevoegde waarde te zijn. Zeer solide verdedigend, de nodige snelheid in de benen en met een uitstekende inspeelpass heeft hij indruk gemaakt.

Samen met Koos Werkman – die eveneens zijn contract heeft verlengd – vormt hij dit seizoen een sterk verdedigingsduo in het hart van het centrum. Een duo dat zonder veel poespas hun tegenstanders uitschakelt en tegen bijzonder weinig gele kaarten aanloopt. Dit seizoen heeft Frank een keer het net laten bollen, door in Veenendaal de openingsgoal binnen te koppen tegen GVVV (0-3 winst).

De technische commissie is blij dat het na Koos Werkman ook zijn kompaan in het verdedigingscentrum langer weet te behouden. “Met Frank blijft de connectie tussen Volendam en Spakenburg bestaan. Net als veel van zijn dorpsgenoten – zoals Patrick Leeflang, Kees en Nick Tol, Maarten Woudenberg en Harry Zwarthoed – blijkt ook hij weer uitstekend te gedijen op de Blauwe zijde van de Westmaat. Naast zijn sterke verdedigende capaciteiten, heeft Frank opbouwende kwaliteiten, een prima inspeelpass en kan zowel links als rechts uit de voeten. Daarnaast is Frank simpelweg een fijne gozer, die van het spelletje houdt.”

Namens de vereniging feliciteren we Frank van harte met zijn contractverlenging.

Leave a Reply