Jordi Bitter bezig aan laatste seizoen bij Spakenburg

Aanvaller Jordi Bitter (26) zal na drie seizoenen Spakenburg verlaten. De speersnelle centrumspits is op zoek naar een nieuwe uitdaging en hoopt in de Tweede Divisie actief te kunnen blijven. In totaal speelde de Amsterdammer tot nu 47 competitieduels voor de Blauwen waarin hij twaalf treffers produceerde.

Nadat hij daarvoor in de jeugdopleiding bij AZ en het ter ziele gegane Haarlem actief was, vertrok Bitter in 2010 naar Ajax. Door aanhoudend blessureleed aan schouders en knie kwam hij na een flitsende start in de B1 (hij tekende in 2014 een contract voor drie seizoenen) uiteindelijk tot slechts twee duels voor Jong Ajax. Bitter probeerde het nog even bij Almere City, maar keerde vervolgens terug bij zijn voormalige amateurclub DTS in Oudkarspel. Voor deze club scoorde de aanvaller in drie seizoenen honderd goals, waarna Spakenburg de speler, die destijds ook uitkwam voor het Nederlands politieteam, een contract aanbood, dat halverwege zijn eerste seizoen (2018-2019) met twee jaar werd verlengd.

Vertrek

In een toelichting op zijn aanstaande vertrek laat de aanvaller doorschemeren, dat in goed overleg met de club is besloten dat hij met het oog op komend seizoen in gesprek mag gaan met geïnteresseerde clubs. “Ik ben van mening dat ik dit seizoen minder minuten in competitieverband heb gemaakt dan ik zelf vooraf voor ogen had. De trainer maakte andere keuzes waardoor ik slechts sporadisch en voornamelijk via invalbeurten mijn kwaliteiten heb kunnen demonstreren”.

Mooie periode

Maar terugkijkend op de eerste twee seizoenen, geeft Bitter aan een mooie periode bij Spakenburg te hebben gehad: ,,Toen ik voor het eerst basisspeler was in de uitwedstrijd tegen FC Lienden (2-4) scoorde ik meteen drie keer en ik was in alle dorpsderby’s tegen IJsselmeervogels basisspeler. Ook mag ik de bekerwedstijd tegen Ajax niet vergeten, spelen in een uitverkochte Arena is niet voor iedereen weggelegd. Toch heeft het publiek van Spakenburg slechts bij vlagen de echte Jordi Bitter gezien. Ik had de pech dat in het systeem dat we destijds speelden ik niet echt in mijn kracht werd gebruikt. Ik hoop dat we dit seizoen met Spakenburg nog in actie kunnen komen. Ik wil de club graag met opgeheven hoofd verlaten en hoop in de Tweede Divisie actief te kunnen blijven. Ik ben blij dat er al enkele clubs belangstelling hebben getoond”.

Wij wensen Jordi voor het komende seizoen een mooie club toe en hopen van harte dat hij dit seizoen nog belangrijk mag zijn in ons blauw-witte shirt.

Leave a Reply