Keeper Menno Heus langer bij SV Spakenburg

Menno Heus heeft zijn contract bij SV Spakenburg verlengd. De doelman – vandaag 17 december 2020 is hij 25 jaar geworden – blijft tot minimaal medio 2022 bij de Blauwen actief.

Menno Heus staat al zijn leven lang onder de lat. Zo heeft de geboren en getogen Amersfoorter 11 jaar in de jeugdopleiding van FC Utrecht gekeept en 17 wedstrijden gespeeld met Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie. Nadat zijn contract in de Domstad niet werd verlengd, verkaste de 1,88 meter lange keeper voor een half seizoen naar FC Den Bosch, om vervolgens vorig seizoen zijn opwachting te maken bij FC Lienden. En nu is Menno dus bezig aan zijn eerste seizoen op de Blauwe zijde van de Westmaat. Op 6 oktober dit jaar heeft hij zijn officiële debuut gemaakt bij de Blauwen tijdens de KNVB-bekerwedstrijd tegen AFC.

Ondanks dat hij momenteel tweede keeper is achter Leon ter Wielen, heeft Menno het goed naar zijn zin bij SV Spakenburg. Een van de redenen voor hem om bij te tekenen voor minimaal een jaar. “We hebben de luxe om over twee uitstekende keepers te beschikken”, zegt de technische commissie van SV Spakenburg. “Kwalitatief gezien doen Leon en Menno erg weinig voor elkaar onder. We denken nog vele jaren plezier van Menno te kunnen hebben, die een zeer talentvolle keeper is.” De technische commissie verwacht dat hij ook volgend seizoen de concurrentie met Leon zal aangaan voor een plaats onder de lat. “Omdat de kans groot is dat Leon ook blijft.”

Namens de vereniging feliciteren we Menno van harte met het verlengen van zijn contract.

Leave a Reply