Laatste seizoen Everton Pires Tavares bij de Blauwen

Everton Pires Tavares is bezig aan zijn laatste seizoen bij SV Spakenburg. De technische commissie van de Blauwen heeft kenbaar gemaakt het aflopende contract van de 30-jarige middenvelder niet te verlengen.

Februari 2019 streek Everton Pires Tavares neer op de Blauwe zijde van de Westmaat. De ervaren middenvelder kwam destijds over van Omonia Aradippou uit Cyprus. Zijn debuut voor SV Spakenburg moest de ervaren middenvelder echter enige weken uitstellen, vanwege een opgelopen blessure in Cyprus. Op 20 april 2019 maakte hij zijn officiële debuut voor de Blauwen, als invaller in de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City (2-0 winst).

De teller voor Everton staat momenteel op 31 gespeelde duels voor SV Spakenburg waarin hij 3 keer heeft gescoord. Dat hadden overigens veel meer wedstrijden kunnen zijn, was het niet dat hij in de bekerwedstrijd tegen Ajax (januari 2020) opnieuw te kampen kreeg met een zware liesblessure. Na maanden revalideren, maakte de 30-jarige Rotterdammer op 26 september jl. als invaller zijn rentree in de gewonnen wedstrijd tegen GVVV (0-3 winst). Op 10 oktober jl. schoot hij zijn laatste treffer tot nu toe binnen in het uitduel tegen Koninklijke HFC (1-2 winst). Een pareltje overigens.

De technische commissie vindt het jammer dat Everton tijdens zijn verblijf bij SV Spakenburg helaas te kampen heeft gehad met enkele blessures. “Daardoor heeft hij niet over langere periodes zijn stempel op het elftal kunnen drukken. Spijtig voor hem en ons, omdat er geen enkele discussie bestaat over de voetballende kwaliteiten van Everton. Een uitstekende speler, die echter de laatste jaren wat pech heeft gehad met fysiek ongemak. We hopen voor hem dat hem dit de komende jaren bespaard blijft, zodat hij nog enkele mooie voetbaljaren voor zich heeft bij een andere mooie club.”

Namens de vereniging danken we Everton alvast voor zijn inzet voor SV Spakenburg. We hopen hem en zijn medespelers dit seizoen nog in actie te zien voor onze Blauwen. En uiteraard wensen we Everton veel succes bij zijn volgende club.

Leave a Reply