Ook Hero van Lopik verlengt zijn contract

Hero van Lopik heeft zijn contract bij SV Spakenburg verlengd. De 19-jarige Spakenburger heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw eenjarig contract, met een optie om deze met een extra jaar te verlengen. Na Koos Werkman, Frank Schilder, Frank Olijve, Wimilio Vink, Roy Terschegget, Robin Eindhoven, Tim Brinkman en Floris van der Linden is Hero de volgende basisspeler die langer actief zal zijn op de Blauwe zijde van de Westmaat.

Hero van Lopik heeft een groot deel van zijn voetbaljeugd doorgebracht bij FC Utrecht. Na terugkeer op het Blauwe nest wist hij al snel indruk te maken met zijn volwassen spel op zo’n jonge leeftijd. Het resulteerde december vorig jaar in het tekenen van zijn eerste contract bij de Blauwen. In het seizoen 2019/2020 kwam hij al tot 17 optredens in de hoofdmacht van SV Spakenburg, waarvan het merendeel als basisspeler. In de thuiswedstrijd tegen Noordwijk liet hij vorig jaar zijn eerste officiële doelpunt aantekenen via een fraaie kopbal.

Waar Hero vorig seizoen was te bewonderen als verdedigende middenvelder, is hij dit seizoen vooral te zien als aanvallende rechterverdediger. In alle wedstrijden tot nu toe heeft de zoon van assistent-trainer Remko van Lopik zijn opwachting gemaakt als basisspeler bij de Blauwen. In de uitwedstrijd tegen Scheveningen was hij goed voor een assist.

Hero voelt het vertrouwen vanuit de club en technische staf en is blij met zijn contractverlenging. “Vorig jaar speelde ik vooral op het middenveld en dit jaar, zeer verrassend, als rechtsback en dat bevalt mij eerlijk gezegd prima. Het maakt mij overigens niet uit op welke positie ik speel, als ik maar speel. Over de huidige selectie ben ik erg tevreden, er zit veel kwaliteit in deze groep en wie weet waar dit kan eindigen. Ik hoop daarom dat we snel weer van start kunnen gaan.”

De technische commissie van SV Spakenburg is blij dat met Hero de volgende basisspeler voor komend seizoen is vastgelegd. “Het blijft natuurlijk mooi om echte Spakenburgers aan het werk te zien in het eerste elftal. En we kunnen wel stellen dat Hero zich enorm goed blijft ontwikkelen. Hij is sterk aan de bal, heeft een goede trap in de benen en is voor de ‘duvel niet bang’.” Dat hij ook op de backpositie goed uit de voeten kan, verbaast de technische commissie niet. “Hero is simpelweg een van onze grootse talenten van de laatste jaren en multifunctioneel inzetbaar. Als rechtervleugelverdediger kan hij veel mee opkomen en een rol spelen in het aanvallende voetbal dat we graag spelen.”

Namens de vereniging feliciteren we Hero van harte met zijn contractverlenging.

Leave a Reply