Rob van Diermen nieuwe assistent-trainer Spakenburg

Spakenburger Rob van Diermen (34) keert in het nieuwe seizoen terug bij zijn oude liefde. Van Diermen, momenteel voor het tweede achtervolgende seizoen actief als assistent-trainer bij zaterdageersteklasser Zuidvogels, wordt de nieuwe assistent van Eric Meijers en hiermee de opvolger van Toine Rorije (46). De oud-prof van Go Ahead Eagles, FC Groningen en BV Veendam volgde vorig seizoen de tussentijds opgestapte Chris de Graaf op en was daarvoor succesvol trainer van het tweede elftal van Spakenburg.

Van Diermen, kind van de club en zoon van oud-speler en voormalig TC-lid (zwarte) Jan van Diermen, was een technisch begaafde aanvallende middenvelder die toen al liet zien over een goed oog voor het spelletje te beschikken en maakte tussen 2004 en 2009 deel uit van de A-selectie van Spakenburg: ,,Ik debuteerde in een uitwedstrijd tegen Quick Boys (2-0) en stond in hetzelfde seizoen al op 18-jarige leeftijd in de basis tijdens de derby tegen IJsselmeervogels”.

Jeugdtrainer
In 2009 vertrok de eerstegraads leraar lichamelijke opvoeding bij het Corlaer College in Nijkerk, naar NSC, waarvoor hij één seizoen actief zou zijn. Vervolgens zou hij zich jarenlang verdienstelijk maken als jeugdtrainer bij Spakenburg van achtereenvolgens de D1 (1 seizoen), de B1(3 seizoenen, met onder meer een kampioenschap) en de vroegere A1 (tegenwoordig de JO19-1). Bij laatstgenoemd elftal was hij maar liefst vijf seizoenen actief met als hoogtepunt ook een kampioenschap.

Omdat hij graag de stap naar de senioren wilde maken en dit bij Spakenburg toen niet tot de mogelijkheden behoorde, vertrok Van Diermen twee seizoenen geleden naar Zuidvogels: ,,Bij deze club ben ik heel goed opgevangen en werk ik uitstekend samen met hoofdtrainer Michael van den Berg. Het is een warme volksclub die vorig seizoen tot de gedwongen coronastop in de race was voor een periodekampioenschap.”

Telefoontje
Twee weken geleden kreeg Van Diermen een telefoontje van de TC van Spakenburg en werd hij gepolst voor de functie van assistent-trainer: ,,Ik heb hier positief op gereageerd en kreeg daarna een gesprek met de TC. Daar heb ik een zeer positief gevoel aan overgehouden. Ze wilden vanuit het liggende beleidsplan graag een jongen van de club, die zelf ook in het eerste heeft gespeeld. Vervolgens ben ik op verzoek van de TC het gesprek aangegaan met Eric Meijers. Ik zat met een echt voetbaldier aan tafel. De laagdrempeligheid waarmee we elkaar benaderden was duidelijk merk- en voelbaar. Het voelde direct goed. Inmiddels heb ik ook de staf en de spelersgroep van Zuidvogels ingelicht. Iedereen gunt me de overstap naar deze prachtige functie bij Spakenburg”

Trots
Op de vraag hoe hij de rol van assistent zal invullen, antwoordt Van Diermen dat Meijers hem als een volwaardige ‘sparringpartner’ zal beschouwen: ,,We zullen het samen gaan doen en ik zal delen wat ik zie en ervaar. Ik hoop vanuit mijn sterke punten Eric te kunnen voeden en daar waar mogelijk te versterken maar hoop natuurlijk ook veel van Eric met zijn schat aan ervaring te kunnen leren. Ik ben blij en trots dat Spakenburg me alsnog de kans geeft om mijn ambitie waar te maken. Het is fantastisch om terug te keren bij mijn jeugdliefde”, besluit Van Diermen enthousiast.

Wij wensen Rob vanaf komend seizoen vele succesvolle jaren toe bij onze club.

Voor nu spreken wij alvast onze dank uit aan Toine, met wie in gesprek zal worden gegaan voor een andere functie binnen onze vereniging en wensen hem in het restant van de huidige competitie nog veel plezier en succes toe!

Leave a Reply