Vince Gino Dekker elfde verlenger bij Spakenburg

De Ermelose vleugelspits Vince Gino Dekker (23) is alweer de elfde speler uit de A-selectie waarvan door de technische commissie het contract is verlengd. De zoon van oud-Spakenburg-speler en ex-prof Bennie Dekker werd eind oktober vorig  seizoen als tussentijdse versterking gepresenteerd, nadat hij na zijn vertrek bij Go Ahead Eagles enkele maanden zonder club had gezeten.

De over een fluwelen trap beschikkende linkspoot leverde uiteindelijk een grote bijdrage aan het opklimmen uit het dal van Spakenburg, want in dertien competitieduels produceerde hij vier goals en was het voormalige grote jeugdtalent van Ajax verantwoordelijk voor zeven assists. De begaafde technicus, die de gehele jeugdopleiding in Amsterdam doorliep, maakte deel uit van dezelfde lichting als Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Noussair Mazraoui en leek een grote toekomst tegemoet te gaan. In 2016 maakte hij zijn debuut bij Jong Ajax, waarvoor hij elf competitieduels speelde en drie keer scoorde.

Uiteindelijk kreeg Dekker in 2018 geen contractverlenging nadat hij door een zware knieblessure anderhalf jaar was teruggeworpen. Vervolgens verkaste hij naar Alkmaar om een half seizoen voor Jong AZ te spelen en maakte hij daarna de overstap naar Go Ahead Eagles. Met zijn onnavolgbare dribbels en een arsenaal aan schijnbewegingen groeide de linkspoot bij zijn volgende club Spakenburg, trouw gadegeslagen door zijn altijd aanwezige opa, al snel uit tot publiekslieveling. In de thuiswedstrijd tegen Katwijk (4-2) kon Dekker terugkijken op een sterk debuut.

In de zes competitiewedstrijden van het huidige seizoen moest Dekker door een in de voorbereiding opgelopen handblessure tot nu toe voornamelijk genoegen nemen met een aantal invalbeurten. Hij was op de weg terug, maar het alom bekende coronavirus gooide daarna roet in het eten, met als gevolg dat de competitie werd stopgezet.

De TC toont zich in een reactie uiterst tevreden over het feit dat ook Vince Gino Dekker inmiddels heeft bijgetekend: ,,Hij heeft het ontzettend naar zijn zin bij Spakenburg en bij ons het plezier in het spelletje teruggevonden. Vince Gino heeft het gevoel dat hij nog lang niet klaar is bij Spakenburg en dat hij nog wat terug moet doen.”

Namens de gehele club feliciteren wij hem met de contractverlenging en wensen wij Gino nog veel succes toe in het verdere verloop van dit en het volgende seizoen.

Leave a Reply