Overlijdensbericht oud-voorzitter Gerrit van Goor

In Memoriam 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat afgelopen week op 84-jarige leeftijd onze oud-voorzitter Gerrit van Goor is overleden.

Van 1965 – 1974 heeft hij gedurende een periode van tien jaar de kleuren van SV Spakenburg uitgedragen, verdedigd en de club aldus op bestuurlijk niveau bij de hand genomen. De toenmalige 28-jarige Van Goor werd daarmee de jongste voorzitter in het zaterdagvoetbal.
Behalve voetbal kende Spakenburg als sportvereniging ook een afdeling gymnastiek en basketball.

Hij trad aan in het jaar dat de gemeente akkoord was gegaan met de bouw van de accommodatie, o.a. kleedkamers en het realiseren van een eigen kantine. Ook werd er in die periode een ledenadministratie op poten gezet en kwam er meer regelmaat in het houden van vergaderingen.

Toen de bouw leek te stagneren vanwege gebrek aan geld nam de voorzitter zelfs een lening op zijn eigen woning, zodat men verder kon bouwen aan de accommodatie. Overigens is later alles keurig terugbetaald.

Onder zijn voorzitterschap had hij te maken met verschillende trainers van de hoofdmacht, t.w. Piet van der Kuil (de man die bij een uitwedstrijd zijn spelers het laatste stuk achter de bus aan liet rennen als warming-up), Wim Klein Klouwenberg, Joop van Basten (de vader van Marco), Wim Kraneveldt.

Een apart hoofdstuk was de affaire met Go Ahead Kampen, waartegen Spakenburg in Ermelo een beslissingswedstrijd moest spelen voor promotie naar de eerste klasse. Dit treffen liep volkomen uit de hand met alle gevolgen van dien, zoals een langdurig juridisch gevecht met de KNVB dat Spakenburg o.l.v. voorzitter Gerrit van Goor uiteindelijk wist te winnen. Dit heeft hem bijzonder veel energie gekost, vergadering op vergadering en strafzaak op strafzaak. Later zou de voorzitter verklaren dat de promotie van Spakenburg naar de eerste klasse in een strafkamer in Utrecht is afgedwongen.

Hoewel zijn jaren als voorzitter best een moeilijke periode is geweest, heeft hij het altijd met veel plezier gedaan. Hij gaf altijd zijn beste krachten voor zijn SV Spakenburg en stak er veel tijd in. Hij heeft zich gedurende die tien jaar als voorzitter zeer verdienstelijk gemaakt voor onze vereniging. Hij maakte in zijn periode als voorzitter drie kampioenschappen mee, waaronder zelfs een landskampioenschap. Wij zijn dan ook oprecht dankbaar voor zijn niet aflatende inzet in alles wat hij voor SV Spakenburg heeft betekend.

Ons medeleven gaat uit naar zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie. Wij wensen hen sterkte en kracht toe om dit verlies te kunnen dragen.

Bestuur SV Spakenburg

Leave a Reply