Roy Castien en SV Spakenburg uit elkaar

Roy Castien heeft per direct zijn doorlopend contract bij SV Spakenburg laten ontbinden. Dit is gebeurd in goed onderling overleg met de technische commissie Na een seizoen bij de Blauwen wil de 23-jarige aanvallende middenvelder zijn sportieve carrière voortzetten bij een andere club.

Vorig seizoen maakte Roy zijn opwachting bij SV Spakenburg, nadat hij het seizoen daarvoor bij Koninklijke HFC lang uit de running was geweest vanwege een zware knieblessure. In zijn eerste seizoen voor de Blauwen heeft hij 18 wedstrijden gespeeld, waarin hij 4 keer wist te scoren en goed was voor 2 assists.

In de voorbereiding op dit seizoen heeft de middenvelder de nodige minuten gemaakt. Desondanks is toch besloten dat de wegen gaan scheiden. “Afgelopen maandag hebben we samen met Roy de tussenbalans opgemaakt. Vanuit beider perspectief zijn wij tot de overtuiging gekomen dat het ontbinden van zijn contract de juiste stap zal zijn”, aldus de technische commissie van SV Spakenburg. “In de dagen erna hebben enkele clubs naar Roy geïnformeerd, waardoor hij zijn voetbalcarrière dit seizoen elders hoopt voort te zetten. We vinden het erg jammer dat de potentie die Roy als voetballer bezit, na zijn zware kruisbandblessure er bij ons helaas niet volledig is uitgekomen. We danken Roy voor zijn inzet voor onze Blauwen en wensen hem veel sportief succes bij een nieuwe club.”

Roy Castien: “Ik vind het echt jammer dat ik niet datgene heb kunnen laten zien waarvoor ik ruim een jaar geleden naar SV Spakenburg ben gekomen. Uit het feit dat we gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen om mijn contract te ontbinden, spreekt de goede wil van beiden. Ik wil iedereen bij de Blauwen bedanken voor de support en wens deze mooie club veel succes in de toekomst.”

Leave a Reply