Spakenburg door penalty langs O.S.S. ’20

De Blauwen pakten de derde oefenzege op rij tegen O.S.S. ’20, voluit Sportvereniging Oefening Staalt Spieren ’20, door een benutte pingel van Floris vd Linden. Het werd dus ‘slechts’ 1-0 voor Spakenburg, maar O.S.S. ’20 was ook geen geringe tegenstander. De blauw-gelen komen volgend jaar uit in de Derde Divisie zondag, maar hadden eigenlijk moeten promoveren naar de Tweede Divisie. Toen corona roet in alle voetbalcompetities gooiden stond de ploeg uit Oss namelijk maar liefst 17(!) punten los van de concurrentie. Het kampioenschap kon ze dus praktisch gezien al niet meer ontglippen. Een verzoek tot toch promoveren werd niet gehonoreerd, dus komend seizoen zal er opnieuw gestreden moeten worden voor het kampioenschap en daarmee de promotie naar de Tweede Divisie. Vanaf deze kant; heel veel succes en wellicht tot volgend jaar!

Eric Meijers koos in de wedstrijd tegen O.S.S. ’20 voor de volgende startopstelling: Ter Wielen, Van Lopik, Schilder, Werkman, Brinkman, Olijve, Terschegget, Koelewijn, Vink, Castien en Vd Linden.

Trainer Bertjan Kreekels van O.S.S. ’20 stuurde de volgende 11 spelers de wei in: Rick van der Leest, Bart Spierings, Joep van de Rande, Joep Engelen, Bram Eltink, Bob Zonnenberg, Brian Campman, Tom Pijnenburg, Joep van der Velden , Tim Waterink en Tony de Groot
Spakenburg begon goed. De druk werd opgevoerd richting de goal van O.S.S. ’20. Dat resulteerde in een vroege beslissing van de scheids, die na een handsbal in de 16 alleen nog maar naar de stip kon wijzen. Floris vd Linden mocht als spits achter de bal gaan staan. De boomlange aanvaller deed wat hij moest doen, schoot de penalty onberispelijk binnen en liet goalie Vd Leest kansloos.
Tot aan de drinkpauze in minuut 23 waren er geen echte grote kansen aan beide kanten te noteren. Na de pauze was er nog een grote kans voor Spakenburg te noteren. Floris vd Linden vocht een duel in de lucht uit met Vd Leest, waarbij Vd Leest deze keer als winnaar uit de strijd kwam. Ook O.S.S. ’20 kreeg twee mogelijkheden, een vrije trap en een uitgespeelde kans, maar beide troffen geen doel. Daarmee bleef de ruststand op 1-0 staan.
In de tweede helft zag de Blauwe opstelling er als volgt uit: Ter Wielen, Beekhuis, Werkman, Zwartjes, Vd Houten, Olijve, Terschegget, Brinkman, Kroonenberg, Castien en Vink.
Bij O.S.S. ’20 waren er de volgende wissel te noteren: Tony de Groot, Bob Zonnenberg, Joep vd Velden en Joep vd Rande bleven achter en Tom Pijnenburg, Adam Sesay, Julian Caloren en Uari van Ginkel kwamen binnen de lijnen.
In de tweede helft was het vooral O.S.S. ’20 dat aanspraak had op een goal. In minuut 53 was het Ter Wielen die een knappe redding in huis had en tien minuten later was het de paal die redding bracht. Aan de stand veranderde niets meer en daarmee was het dus Spakenburg dat aan het langste eind trok.
Aanstaande dinsdag is er wederom een oefenwedstrijd. Thuis op De Westmaat komt Juliana ’31, met de zoon van Eric Meijers in de gelederen, op bezoek. De Gelderlandse ploeg komt aankomend seizoen uit in de zondag hoofdklasse B. De wedstrijd begint om 20:00 uur, tot dan!

Leave a Reply