Spakenburg en Juliana ’31 trakteren het publiek op veel goals

De Blauwen wonnen voor de vierde keer op rij hun oefenwedstrijd. De overwinning ging gepaard met veel goals aan beide kanten. Vijf treffers voor de formatie van Meijers en drie treffers voor de ploeg uit Malden.
De startopstelling bij Spakenburg was: Ter Wielen, Beekhuis, Schilder, Zwartjens, Van den Houten, Olijve, Terschegget, Vink, Koelewijn, Castien en Eindhoven.
Net als afgelopen zaterdag was het snel raak voor de Blauwen. In de tweede minuut gaf Castien voor op Eindhoven. De vorig jaar tussentijds overgekomen spits bedacht zich geen moment en nam de bal op de pantoffel. De bal verdween vervolgens via de binnenkant paal in de goal.
De ploeg van trainer Eric Meijers domineerde daarna de gehele eerste helft, Juliana ’31 kwam er nauwelijks aan te pas. Dit resulteerde in nog twee goals. Eerst werd Castien onreglementair naar de grond gewerkt binnen de 16. De stipper werd benut door Terschegget, die daarmee zijn tweede oefentreffer maakte. De derde treffer kwam weer van Robin Eindhoven, die in de oefencampagne behoorlijk op schot is. Een heerlijke aanname zorgde voor de balcontrole en vervolgens plaatste de spits de bal beheerst achter de goalie van Juliana ’31. Een 3-0 ruststand dus en daar was niets op af te dingen.
Na de thee wisselde Spakenburg vier spelers. Schilder, Olijve, Koelewijn en Eindhoven kregen rust en Werkman, Van Lopik, Brinkman en Bitter kwamen binnen de lijnen.
In de tweede helft liet Juliana ’31 wel van zich spreken. In minuut 52 scoorde Op den Camp met een mooie actie de 3-1. In minuut 57 bracht Bitter de marge weer naar drie. Vanuit een corner kon de rappe spits eenvoudig binnentikken. Juliana ’31 deed vervolgens vijf minuten later weer wat terug. Een mooi afstandsschot ging er via de binnenkant paal in.
Twintig minuten voor tijd wisselde Meijers drie spelers. Eruit gingen Zwartjens, Terschegget en Castien, voor hen in de plaats kwamen Ruizendaal, Selimi en Kroonenberg.
De jonge Kroonenberg deed vrij snel een duit in het zakje. Na een voorzet van Beekhuis schoof de aanvallend ingestelde speler de bal langs de goalie in de verre hoek. Juliana ’31 vond uiteindelijk een marge van drie goals toch te groot. Spits Noek Beers speelde zich behendig vrij en liet keeper Ter Wielen geen kans. Daarmee kwam de eindstand op 5-3. De neutrale toeschouwer zal zeker genoten hebben. Voor Eric Meijers en het team is er nog werk aan de winkel aan de verdedigende kant.
Aanstaande zaterdag komt de oude ploeg van Eric Meijers op bezoek. VVSB komt het komende seizoen uit in de Derde Divisie Zaterdag en is geen onbekende voor Spakenburg. De wedstrijd aan de Blauwe zijde van De Westmaat begint om 15:00 uur, tot dan!

Leave a Reply