Spakenburg en Kozakken Boys delen gebroederlijk de punten

Spakenburg heeft zaterdag haar tweede wedstrijd in het prille seizoen eveneens gelijk gespeeld. Dit maal tegen de Kozakken uit Werkendam. Normaliter een topwedstrijd die gadegeslagen wordt door 1500 a 2000 mensen, dit keer vanwege alle coronaperikelen slechts door 621.

Spakenburg startte in dezelfde samenstelling als de week ervoor uit tegen Scheveningen dus in een 1:4:4:2 opstelling. De boys uit Werkendam zette daar een 1:3:5:2 opstelling tegenover.

De eerste 18 minuten hadden schriftelijk afgedaan kunnen worden want behoudens het aftasten gebeurde er in die periode nagenoeg niets.

Na die periode trok Spakenburg het initiatief nadrukkelijk naar zich toe hetgeen niet direct leidde tot doelrijpe kansen maar dreiging was er zeker wel. In de 36e minuut was Koos Werkman het dichtst bij een treffer maar zijn kopbal, uit een vrij bal van Wimilio Vink, was net iets te hoog gemikt. De verdiende voorsprong kwam er uiteindelijk wel en het was een plaatje van een doelpunt. Een puntgave pass van Wimilio Vink werd op juiste waarde geschat door Robin Eindhoven. Niet alleen zijn aanname was subliem, de afronding was daarentegen fenomenaal. Met een geweldige uithaal liet hij doelman den Hartog volstrekt kansloos.

Kort daarna had Vink nog een geweldige lob van zeker 40 meter in petto maar de bal verdween helaas op het dak van het doel. Met een terechte 1-0 voorsprong voor de Blauwen zochten beide teams de kleedkamers op.

Ongewijzigd kwamen beide ploegen weer het veld op en het eerste wapenfeit was ook gelijk ook een goal. De gelijkmaker van Kozakken Boys kwam eigenlijk vanuit het niets maar was wel goed uitgespeeld. Vanaf een voorzet van rechts schoot spits Veenhoven in de 49e minuut met een geplaatste bal in de korte hoek de Kozakken naast Spakenburg. Welgeteld 3 minuten konden de Werkendammers van deze gelijkmaker genieten want Floris van der Linden schoot Spakenburg weer op voorsprong. Een corner van Brinkman werd nog wel weg gebokst door doelman den Hartog en ook het schot daarna van Roy Terschegget werd ternauwernood van de lijn gered. De rebound echter was een prooi voor van der Linden die de bal genadeloos hard de touwen in joeg.

Vanaf dat moment ontspon zich een interessant tafereel. De boys uit Werkendam kregen en namen het initiatief zonder daarbij uitgespeelde kansen te creëren. Spakenburg daarentegen loerde op de tegenaanval en was een aantal momenten dicht bij de 3-1. Wimilio Vink krulde een bal vanaf randje 16 net iets te ver maar Robin Eindhoven had de wedstrijd in de 85e minuut in het slot moeten gooien. In een directe sprint liep hij twee Kozakken eruit, omspeelde den Hartog maar schoot voor een leeg doel over. Slechts 1 minuut later lag de gelijkmaker achter Leon ten Wielen na overigens een prima aanval van Kozakken Boys. Wederom Mark Veenhoven rondde randje 16 prima af.

In de resterende tijd drong Spakenburg nog wel aan maar meer dan een kopbal van de ingevallen Jasper Beekhuis in het zijnet kwam men echter niet.

Andermaal een gelijkspel waar er veel en veel meer ingezeten had. Volgende week wederom een thuis wedstrijd tegen de jonkies van Sparta Rotterdam.

Opstellingen
Spakenburg: ter Wielen, Werkman, Terschegget, Brinkman, van der Linden, Vink, Eindhoven, van Lopik (’79 Beekhuis), Schilder (’83 Zwartjens), Koelewijn (’71 van den Houten), Olijve.

Kozakken Boys: den Hartog, Keukens, Warmolts, Ramsteijn, Bot (’74 Ouja), ten Den, Marijnissen, Stout, Fagrach (’56 Mekkaoui), Rijsdijk, Veenhoven.

Scoreverloop:

38’ 1-0 van Eindhoven
49’ 1-1 Veenhoven
52’ 2-1 van der Linden
86’ 2-2 Veenhoven

Scheidsrechter: Schaper

Geel: Werkman (Spakenburg), Veenhoven (Kozakken Boys)

Toeschouwers: 621

Leave a Reply