Spakenburg haalt bakzeil in laatste oefenduel

In de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2020-2021 heeft Spakenburg haar eerste nederlaag opgelopen. Op sportpark De Boshoek toonde HHC Hardenberg zich met 3-1 te sterk. Een nederlaag die eigenlijk, gelet op het uitstekende spel in het grootste deel van de eerste helft, onnodig was. Helaas was na de 2-1 van de thuisclub en het doorvoeren van een aantal wissels, het beste er vanaf bij de bezoekers en kon er in aanvallend opzicht geen gevaar meer worden gesticht.

Trainer Eric Meijers stuurde, met uitzondering van keeper Leon ter Wielen, dezelfde basisformatie het veld op als in de twee voorgaande duels tegen VVSB (2-0) en DOVO (3-3). Spakenburg kende een zeer voortvarende start en
werd na vijf minuten een strafschop onthouden, nadat spits Floris van der Linden binnen de beruchte lijnen in de mangel werd genomen, maar de arbiter deed of zijn neus bloedde. Tien minuten later kregen de Blauwen wel loon
naar werken. Na knap voorbereidend werk van Van der Linden toonde Robin Eindhoven zich voor de zoveelste maal in de voorbereiding schotvaardig en knalde alweer zijn negende treffer achter keeper Ramon Nijland: 0-1.
Vervolgens verzuimden de gasten, die een groot veldoverwicht hadden, door te drukken en waren Wimilio Vink en Floris van der Linden dichtbij een tweede treffer. Terwijl HHC Hardenberg hier eigenlijk nog vrijwel niets tegenover kon zetten, kwam de gelijkmaker, die min of meer uit de lucht kwam vallen, in de dertigste minuut toch op het scorebord. De mee naar voren getrokken centrale verdediger Serge Fatima profiteerde van een onoplettendheid in de Spakenburgse defensie: 1-1.

Wissels

In de tweede helft kwamen beide formaties ongewijzigd uit de kleedkamer en gebeurde er lange tijd niets noemenswaardigs. Spakenburg was lang niet meer zo dominant als in het eerste bedrijf, maar kwam verdedigend niet in de problemen. Na een uur spelen wisselde Meijers centrale middenvelder Vink voor aanvaller Jordi Bitter en kwamen bij de thuisclub rechtsback Danny Bouws en vleugelspits Ravelino Junte binnen de lijnen voor Gersom Klok en de meest recente nieuwkomer Steff Kaptein. Bij de bezoekers maakte centrale verdediger Robin Zwartjens zijn opwachting voor Volendammer Frank Schilder. Nadat in de bal in de Spakenburg-defensie niet goed werd weggewerkt, slaagde
HHC Hardenberg er via Rick Hemmink in op voorsprong te komen: 2-1.

Spakenburg, dat daarna nog Robin Eindhoven en Roy Terschegget verving voor respectievelijk Thomas van den Houten en Jasper Beekhuis, was daarna niet meer bij machte om wat terug te doen. Vijf minuten voor tijd moest men zelfs nog een derde treffer toestaan en bepaalde de geheel vrijstaande spits Rob van der Leij de eindstand op 3-1.

Op zaterdag 5 september speelt Spakenburg de eerste competitiewedstrijd in en tegen Scheveningen, aanvang 14.30 uur.

Opstelling Spakenburg:
Leon ter Wielen, Hero van Lopik, Koos Werkman, Frank Schilder (66. Robin Zwartjens) en Tim Brinkman; Roy Terschegget (81. Jasper Beekhuis), Frank Olijve, Wimilio Vink (60. Jordi Bitter) en Youri Koelewijn; Floris van der Linden en Robin Eindhoven (73. Thomas van den Houten).

Leave a Reply