Spakenburg in de blessuretijd langs Katwijk

In de stromende regen won Spakenburg het duel tegen Katwijk door een snoeiharde kopbal van Koos Werkman in de 93e minuut. Katwijk speelde het grootste gedeelte van de tweede helft met tien man na het oplopen van een rode kaart.

Beide clubs begonnen ongeslagen aan het duel, op papier een mooie wedstrijd dus. Helaas werd het duel vanwege landelijke coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. Katwijk beschikte overigens niet over de geblesseerde Marciano Mengerink. Donkere wolken pakte zich samen boven de Westmaat, een slecht voorteken? Na twee minuten spelen keek Spakenburg al tegen neen 0-1 achterstand aan. Killian van Mill, de centrumspits van Katwijk schoot de bal uitermate beheerst langs Van der Wielen. Heel lang genoot Katwijk niet van de voorsprong. Spakenburg kwam in de 16e minuut al op gelijke hoogte. Geklungel van Boy de Jong, goalie van Katwijk. Hij probeerde voetballend de bal weg te werken, maar Spakenburg spits Robin Eindhoven is niet de eerste de beste. Eenvoudig pakte hij de bal af en scoorde. Toch was Katwijk de eerste helft het dominantst van de twee ploegen. De tandem Van Mill/ Susan bleek een ware plaag voor de goal van Spakenburg. In de 39e minuut was het dan ook raak. Een lage corner van Katwijk werd verlengd en eigenlijk per ongeluk door Samuel Scheimann binnen gelopen. Zo kwam Katwijk op een 1-2 voorsprong, wat ook de ruststand was

De tweede helft begon beter. Na een kleine tien minuten spelen was er een grote kans voor Spakenburg. Youri Koelewijn kwam na een hoge bal van Olijve, verlengd door Eindhoven alleen voor de goal. Hij was de keeper al voorbij en had gescoord als Katwijk verdediger Kay Blokland hem niet met de hand van de lijn had gehouden. Dat betekende een penalty voor Spakenburg en een rode kaart voor Blokland van Katwijk. Tijdens zijn actie had Koelewijn een hoofdwond opgelopen die verzorgd werd voordat de penalty genomen kon worden. Floris van de Linde nam de strafschop en schoot hem hard en strak in de linkerhoek. Zo bracht Spakenburg in de 54e minuut de stand op 2-2. De regen kwam inmiddels met bakken uit de hemel, op een kletsnat veld en met een man meer nam Spakenburg het initiatief over van Katwijk. De inbreng van Vince Gino Dekker zorgde voor dreiging vanaf de rechterkant. Spakenburg versierde verschillende corners en schoot gevaarlijk op doel met ballen van Wilmilio Vink en Floris van der Linden. Katwijk kwam er een paar keer uit, maar gelukkig voor de blauwen stond daar nog altijd keeper Leon ter Wielen. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, er kwamen zes minuten extra speeltijd bij. In de 93e minuut wederom een corner van Spakenburg, dit keer vanaf de linkerkant. Een strakke corner van Diego Snepvangers kwam precies op het hoofd van Koos Werkman, die de bal onverbiddelijk binnen kopte! Dit bracht de stand op 3-2 voor Spakenburg, waardoor de drie zwaarbevochten punten op de Westmaat bleven..

Spakenburg blijft door deze overwinning ongeslagen. Aankomende dinsdag spelen de blauwen de bekerwedstrijd tegen AFC. Dit gaat om de voorronde van de KNVB-beker. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC op het programma, deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

Leave a Reply