Spakenburg laat punten liggen tegen Jong Volendam

Tegen degradatiekandidaat Jong Volendam zijn de Blauwen er niet in geslaagd om de drie punten op de Westmaat te houden. Na 90 minuten en een beetje moesten beide ploegen het met één puntje doen.

Spakenburg begon voortvarend en kwam al vroeg op voorsprong. Robin Eindhoven zorgde in de 8e minuut al voor de 1-0. In de 16 kapte hij mooi zijn tegenstander uit en belandde de bal via de keeper in de goal. In de 20e minuut had hij de score kunnen verdubbelen, een voorzet van Sterling werkte de spits echter naast de goal. Niet veel later was er weer een kans voor Eindhoven, maar hij gaf de bal voor op Werkman in plaats van zelf te schieten. Werkman kon echter zijn hoofd niet genoeg tegen de bal aanzetten. In minuut 27 werd Sterling onderuit gehaald, maar de scheids zag er geen penalty in, daar waar dat het er wel naar uit zag.

Zodoende werd de score niet uitgebreid en gingen de Blauwen met een 1-0 richting de kleedkamer.

In de tweede helft kwam Spakenburg wat minder voor de dag. Opmerkelijk was dat Spakenburg eerst nog wel op 2-0 dacht te komen, maar de scheids floot werkelijk zonder enkele reden de goal af. Ook en juist na het zien van de beelden blijft het gissen naar de beweegredenen van de arbiter.

In minuut 73 kwam de wet van zelf niet scoren naar boven. Als je de goals zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel. De bal werd vanuit een corner van Jong Volendam via het hoofd voor de goal gewerkt, vanuit de hoek en vlak voor de goal kon Panka snoeihard en onhoudbaar de bal tegen de touwen werken.

In het laatste kwartier kon het beide kanten op gaan. Jong Volendam schoot nog een bal op de lat en in de absolute slotfase was Spakenburg nog enkele keren dichtbij. Maar gescoord werd er niet meer. Het bleef 1-1 en daarmee was vooral Spakenburg wat ongelukkig mee.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Quick Boys, tot dan!

Leave a Reply