Spakenburg verliest onnodig van AFC in de KNVB Beker

Vriend en vijand was het erover eens, Spakenburg had meer verdiend dan de 0-1 nederlaag in de reguliere tijd. Over de gehele wedstrijd genomen waren de Blauwen de betere van de avond. Een door een niet gegeven penalty ontstane onoplettendheid zorgde voor de enige treffer van de avond en daarmee is AFC door naar de eerste voorronde van het KNVB Bekertoernooi.
De Blauwen hadden ten opzichte van afgelopen zaterdag een iets gewijzigde opstelling. Naar de wetten van het bekervoetbal mocht Heus onder de lat staan en voor de geblesseerde Koelewijn speelde Tavares.
Spakenburg was dan wel de betere over de gehele wedstrijd, maar de start was voor de Amsterdammers. In de eerste 20 minuten kon je duidelijk de kwaliteit zien van de ploeg in het rood-zwart. Soepel lopende combinaties zorgden voor gevaar rondom de Blauwe 16, maar de Spakenburgse verdediging werd niet in al te grote problemen gebracht waardoor echt grote kansen uitbleven.
Na ongeveer 20 minuten wist Spakenburg beter om te gaan met het spel van AFC en ging de wedstrijd gelijk op. In de 25e minuut kreeg Spakenburg zijn eerste kans. Schilder gaf een mooie voorzet op Eindhoven. De spits deed zijn uiterste best om de bal nog richting het doel te brengen, maar hij kwam er net niet helemaal goed bij waardoor de bal naast ging. Daarna ontstond er een patstelling waarin beide ploegen wat afwachtend gingen spelen met als gevolg dat er weinig kansen meer te noteren waren.
In de regenachtige tweede helft was het spel duidelijk voor Spakenburg. De Blauwen hadden veel balbezit, konden elkaar gemakkelijk vinden, maar ook nu bleven echt grote kansen uit. Vink en Eindhoven probeerden het beide met een afstandsschot, maar die schoten waren gemakkelijke prooien voor keeper Zonneveld. In de 65e minuut werd Vink gewisseld, voor hem kwam Dekker binnen de lijnen. De begenadigde voetballer liet meteen zien dat hij over een fabuleuze trap beschikt. Zijn voorzetten waren telkens gevaarlijk, alleen kon er helaas geen passend vervolg aan gegeven worden in de vorm van een doelpunt.
In de 68e minuut liet AFC nog even van zich horen, een schot van Claver deed Heus strekken en daarmee voorkwam hij knap de achterstand. Na 70 minuten was de pijp bij Tavares leeg, die dus nog niet helemaal fit genoeg is om een volledige wedstrijd uit te spelen. Vd Houten was zijn vervanger.
In de 72e minuut was er bijna de voorsprong voor de Blauwen. Een strakke corner van Vd Houten kon op goal worden gekopt door Werkman, maar de bal werd van de lijn gehaald door de Amsterdamse verdediging. Vlak na de kopbal kwam een dubbele domper voor de formatie van Eric Meijers. Een overduidelijk handsbal van AFC in de 16 werd genegeerd door de arbitrage. De hele Blauwe bank veerde uit protest op. Ook de spelers in het veld verloren helaas, maar wel logischerwijs, hun aandacht. Uit de tegenstoot kon de ingevallen Van Weerdenburg de 0-1 binnenschieten, wat hij overigens knap deed.
Spakenburg had nog 20 minuten om de stand gelijk te trekken. In de 77e minuut liet Dekker iedereen zijn hielen zien, stoomde hij via de achterlijn richting goal, maar Zonneveld bleek een te grote sta-in-de-weg. In minuut 81 bracht Meijers zijn twee laatste wissels in. Snepvangers en Bitter kwamen binnen de lijnen voor Olijve en Eindhoven.
In de 83e minuut was het bijna raak voor de Blauwen. Vd Linden stond oog in oog met de goalie van AFC, maar was even de bal kwijt en had daarna te veel tijd nodig om zijn oriëntatie te hervinden. Het allerlaatste wapenfeit, in de laatste minuut van de blessuretijd, was een kopbal van Bitter vanuit een vrije trap van Dekker, maar die bal ging helaas via de lat over. Het bleef dus 0-1 en daarmee ligt Spakenburg uit de beker.
Zaterdag wacht de competitie weer. Tegenstander is dan de Koninklijke HFC. De wedstrijd in Haarlem begin om 15:30 en zal live te volgen zijn via onze eigen kanalen en via Eyecons.

Leave a Reply