Spakenburg wint van VV Eemdijk

Na twee gelijke spelen tegen respectievelijk Sportlust’46 en AVV Swift werd er afgelopen zaterdag op vreemde bodem met 4-2 gewonnen van de gastvrije plaatsgenoot Eemdijk. In verband met de tropische weersomstandigheden geen reguliere 2 x 3 kwartier maar in plaats daarvan 3 x 25 minuten. Hetgeen beide coaches de gelegenheid bood om er maar eens flink op los te experimenteren

Periode 1

Spakenburg startte ten opzichte van de twee voorgaande wedstrijden in een afwijkende  speelstijl namelijk 1:4:4:2 met een klassieke ruit op het middenveld. De basiself zag er als volgt uit: Menno Heus, Jasper Beekhuis, Robin Zwartjens, Koos Werkman, Thomas van Houten, Frank Olijve, Roy Terschegget, Tim Brinkman, Wimilio Vink, Vince Gino Dekker en Jordi Bitter.

In deze periode kan het spel in het kort omschreven worden als stroef, stroperig, plichtmatig en weinig tot geen uitgespeelde kansen. Eemdijk daarentegen nam brutaal de leiding door de zeer beweeglijke en bij tijd en wijlen moeilijk af te stoppen Cem ter Burg. Hij kreeg in de 16e minuut wel erg veel tijd en ruimte van de Spakenburg defensie maar rondde het daarentegen wel zeer fraai af. Menno Heus, die de gehele wedstrijd een prima indruk achterliet, was volstrekt kansloos. Verder dan een kansrijke kopbal van Koos Werkman op het dak van doel kwamen de Blauwen eigenlijk niet.

Periode 2

Coach Meijers stuurde de volgende elf het veld in: Menno Heus, Jasper Beekhuis, Frank Schilder, Hero van Lopik, Tim Brinkman, Frank Olijve, Roy Terschegget, Youri Koelewijn, Roy Castien, Floris van der Linden en Robin Eindhoven.

Dit team speelde met beduidend meer schwung, diepgang en de wil om er werkelijk iets van te maken. Vanaf het begin werden de Diekers de duimschroeven aangedraaid en nadat Floris van der Linden in minuut 28 een mogelijkheid niet doeltreffend kon afronden kon Robin Eindhoven dat een dikke minuut later wel. Op randje buitenspel werd Van der Linden diep gestuurd door Koelewijn waarna de lange targetman zijn hoofd koel hield en de bal panklaar voorgaf op kompaan Eindhoven die met dit buitenkansje wel raad wist.
Binnen no-time lag ook de 1-2 voorsprong voor Spakenburg in het netje. Nadat een verwoestend schot van andermaal Floris van der Linden de lat teisterde, was de rebound een prooi voor Roy Castien. In de 34e minuut kwam Nico Kroonenberg binnen de lijnen voor routinier Terschegget.
Cem ter Burg liet in deze tweede periode nog twee keer gevaarlijk van zich spreken. Eerst had de jonge aanvaller een prima actie van buiten naar binnen en zocht hij de verre hoek. Heus kon er gestrekt nog een hand tegenaan krijgen ten koste van een corner die niets opleverde. Enkele minuten later counterde Eemdijk en verkeek Jasper Beekhuis zich op een vreemde stuit van de bal waardoor ter Burg alleen op Menno Heus af kon stevenen. Andermaal kwam Heus als winnaar uit de bus.
In de 52e minuut scoorde Spakenburg de 1-3 en was dat gelijk ook de best uitgevoerde goal van de middag. De wederom sterk en ijverig voor de dag komende Youri Koelewijn besloot een pass in de diepte op zich zelf te geven en kon daarna zelfs kiezen uit twee vrijstaande medespelers. Het werd Floris van der Linden die de op maat gegeven bal moeiteloos binnenschoot.

Periode 3

De derde en tevens laatste periode zag de opstelling van Spakenburg er alsvolgt uit:
Menno Heus, Frank Schilder, Robin Zwartjens, Koos Werkman, Thomas van den Houten, Hero van Lopik, Youri Koelewijn, Wimilio Vink, Robin Eindhoven, Vince Gino Dekker en Floris van der Linden.
In deze periode heerste Spakenburg met Hero van Lopik op “6”, die dat overigens met verve deed. In de 56e minuut mochten wij de mooiste aanval van de middag noteren. Over heel veel schijven en veelal 1 a 2 keer raken, werd van der Linden vrij gespeeld voor doelman de Harder echter stond de Spakenburg spits buitenspel. Als gevolg van matig uitverdedigen van de Blauwen bood het plaaggeest Cem ter Burg de aansluitingstreffer te produceren: 2-3, al had hij daar wel de binnenkant van de paal voor nodig. Deze tegengoal was echt onnodig en kan Spakenburg volledig op haar eigen conto schrijven. Gelukkig herpakten de Blauwen zich en na een geweldige, technisch sterke actie van Robin Eindhoven kon Wimilio Vink alleen op de Harder afstevenen. De doelman bleef lang wachten en kon de schuiver van Vink onschadelijk maken. 3 minuten later, in minuut 69, viel alsnog de 2-4. Jeffrey van den Dikkenberg kreeg een harde, scherpe voorzet van Robin Eindhoven, diep doorgedrongen in de vijandelijke 16, ongelukkig op zijn voet en passeerde zo ongewild zijn eigen doelman. In de laatste minuut liet Dekker zien het voetballen zeker niet verleerd te zijn. Zijn actie op de linkerflank werd vervolgd door een op maat gegeven voorzet echter kopte Floris van der Linden de bal voorlangs.

Spakenburg won zodoende relatief eenvoudig van Eemdijk en zal coach Meijers nog een flinke puzzel moeten leggen om tot de beste elf te komen.
Dinsdag aanstaande wordt de oefencampagne vervolgd. De tegenstander die op de Westmaat wordt verwelkomd, is het ambitieuze DHSC uit Utrecht.

Leave a Reply