Spakenburg verovert Spangen

Een volgepakt Spangen is prachtig. Het stadion ademt voetbal, maar met slechts een handjevol supporters en dan voornamelijk uit Spakenburg was de ambiance vrij troosteloos. Diegene die de jong teams heeft bedacht moet toch ook hier niet echt vrolijk van worden. Maar de sfeer buiten beschouwing gelaten, Spakenburg was de zeer terechte winnaar.

De Blauwen legden een goede wedstrijd op de mat en wisten met 2-4 de punten mee naar huis te nemen. Spakenburg trad aan zonder Vince Gino Dekker die een lichte blessure bleek te hebben. Een domper voor de Blauwen dat de man in vorm niet mee kon doen, maar dat bleek vanmiddag niet uit te maken. Spakenburg was vanaf het begin de bovenliggende partij en al snel regen de kansen zich aaneen. Na een prachtige pass van Tim Brinkman wist Majid Ghaddari net het doel niet te vinden, zijn inzet ging een metertje naast. En ook Robin Eindhoven wist de voorsprong niet op het bord de te krijgen. Een voorzet van Kevin Sterling promoveerde de spits net niet tot een goal. Met zijn grote teen toverde hij de bal tegen de paal, stuiterde er weer uit en ging wonderbaarlijk voorlangs in plaats van in de goal. Een paar minuten later kwam Sparta opeens op voorsprong. Een werkelijk fantastische uittrap van de doelman werd door Tahir op juiste waarde geschat en hij verschalkte Leon ter Wielen en Koos Werkman die een uiterste krachtsinspanning deed, maar net iets te laat was. Na een half uurtje spelen was het weer gelijk. Een mooie aanval via Robin Eindhoven met een mooie pass naar Marlon Versteeg die de 1-1 wist aan te tekenen. En nog voor rust was daar de terechte voorsprong. Een vrij trap aan de rechterkant van het strafschopgebied werd door Tim Brinkman ten koste van een corner weggewerkt. Uit de corner wist Koos Werkman de 1-2 binnen te werken. En zo ging Spakenburg aan de thee na een goede eerste helft met een welverdiende voorsprong.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De Blauwen vielen aan, creëerden ook de nodige kansen, maar het duurde tot in de 77e minuut tot de stand 1-3 werd. Kevin Sterling legde de bal panklaar op het hoofd van Marlon Versteeg en die maakte zijn tweede van de middag. Een paar minuten later scoorde Tim Brinkman de 1-4. Zijn schot was totaal mislukt, maar vanuit de kluts vloog de bal in de goal. Er kwamen ook nog kansen op 1-5, de grootste voor Kevin Sterling, maar zijn lobje werd door de doelman gepakt. Sparta wist wel nog een keer te scoren in de blessuretijd en bracht de eindstand op 2-4. Dik verdiende overwinning van Spakenburg. Nu een weekje rust en op 29 februari weer thuis tegen Jong Volendam.

Leave a Reply